Ransby

5 måsten att besöka i Göteborg

Göteborg är den svenska staden som hyllats internationellt och i amerikanska tidningar tipsar man sina läsningar om flera anledningar till att besöka Göteborg, eller Gothenburg som de skriver – och här är 5 andra anledningar!

göteborg flygfotoDet finns flera anledningar att klicka in på hotellgoteborg.info och boka boende för din hotellvistelse i Göteborg, om inget annat för att hinna före amerikanarna. Göteborg blev nämligen uppmärksammad av både The Guardian och av New York Post som skrev om flera fina anledningar till att besöka staden. Vilket är något som nu på senare år också börjat ge frukt i form av fler internationella besökare i staden. Så om man som svensk vill se ”what the fuss is about” som en amerikanare skulle uttrycka det kan man göra klokt i att därför boka sina hotellbesök i god tid innan man ger sig iväg hit. Och visst finns det en rad bra anledningar till att besöka staden – Göteborgs Posten har till exempel skrivit att amerikanarna tipsar om Feskekörka vilket är stadens fiskmarknad, men det är inte det enda de tipsar om. Här är våra 5 favoriter av amerikanarnas favoritmåsten att besöka i Göteborg.

5 måsten i Göteborg

  • Norda Bar & Grill – stjärnkocken Marcus Samuelssons restaurang som öppnade 2012 som blandar det svenska köket med det amerikanska i fin balans.
  • Bar Centro – är under dagen ett välbesökt café som kvällstid förvandlas till en hipp vinbar en vinlista som ständigt ändras och uppdateras, självklart kan du även beställa en middag här och då får du välja från en italienskinspirerad meny med främst vegetariska inslag.
  • Olssons Vin – hittas på Tredje Långgatan och är även detta en mysig vinbar väl värd ett besök med viner från hela världen tillsammans med en meny bestående av charkuterier och ost
  • Upper House – hittas i Gothia Towers och är, som namnet avslöjar, högt upp i huset. Detta är dock ingen vanlig lite bar utan faktiskt ett hotell med spa som ger en utsikt över Liseberg, men du behöver inte bo här för att besöka Upper House. Spat är alltid värt ett besök och här hittar du både bastu, pool och ångbastu, men mest spektakulär är nog utomhuspoolen som sitter högt ovan mark helt i glas
  • Marstrand – ön som nås både via buss och båt är väl värt att ta en tur till när du gästar staden och här hittar du perfekt plats för att segla, äta och shoppa eller bara sitta och njuta av lugnet i den göteborgska skärgården!