Ransby

Att tänka på när man har med sig hund på semester

Sommaren kommer och det med värme och härliga tider då man är ledig och kan njuta av det vackra vädret. Men har man hund kan man inte riktigt göra som man vill. En hund kan inte lämnas ensam hemma på semestern för att den inte kan klara sig själv. Där skiljer sig hunden från katten, som faktiskt kan klara sig själv. Nej, sin hund måste åka med på semestern. För att hunden ska kunna åka med måste man förbereda sig en del med en del praktiska saker.

Bland annat kan det vara smart att se över hundens koppel, så att det är helt och inte sprucket. Om det är det kan det vara läge att köpa ett nytt koppel, varför inte ett hundkoppel i tyg? Andra saker som kan vara nödvändiga att ordna är att se till att hunden får med sig leksaker och sin sovplats. Slutligen kan det vara värt att nämna att ska man resa utomlands med sin hund måste man ha ett hundpass. Se varför nedan.

Andra praktiska detaljer kring bl.a. boende är att det gäller att på förhand ta reda på huruvida man får ha hund på hotell, vandrarhem och i stugor. Tänk också på pälsdjursallergiker på kommunaltrafik och andra platser. Och om kopplet inte håller, varför inte köpa två på en gång? Semestern ska vara en trevlig upplevelse och det kommer den bli om man ser till att ha ordnat det för sig och sin hund redan innan avfärd.