Ransby

Semestra i Stockholm med hyrbil

Ett populärt resmål för såväl utlänska som inhemska turister är Sveriges huvudstad Stockholm. Men vad många reagerar på är priserna för transport inom staden så som den kollektiva trafiken och vad priserna är för att åka taxi – dock finns det alternativ och det är att hyra bil men den nya bildelningstjänsten car2go.

???????????????????????????????????????Något som alltid är viktigt att tänka på när man kör bil i en trafikerad stad är att köra försiktigt, speciellt om man är ovan med omgivningarna – vilket man är när man kör bil i en stad man turistar i. Så om man inte känner sig bekväm i rollen som bilförare så kanske man ska stå över att hyra bil – men om man inte ser detta som ett hinder så finns det ett helt nytt sätt ärr hyra bil på. Nämligen den nya bildelningstjänsten car2go i Stockholm utan fasta återlämningsplatser.

Nytt hyrbilskoncept i Stockholm

Hyrbilstjänsten car2go har en alldeles unik biluthyrningsmodell gentemot vad andra biluthyrare har – de har nämligen inga fasta återlämningsställen. Istället kan man ställa bilen på vilken allmän parkering som helst – du kan helt enkelt hyra bilen och ta dig från punkt A till punkt B utan att behöva leta upp närmaste hyrstation. Och nu har företaget dessutom teamat upp med Swedavia vilket gör att resenärer nu kan hyra car2go för att ta sig till och från både Stockholm Arlanda Airport och Bromma Stockholm Airport, skriver företaget i ett pressmeddelande. Och det är alldeles utmärkt när man ska turista i huvudstaden!

Så hittar man bilarna

Eftersom att bilarna inte har en fast återlämningsplats kanske man tror att det är svårt att hitta en ledig bil – men så är inte fallet. Som användare får man nämligen tillgång till bilarna via en app som lokalierar bilen eller om man ser en på gatan kan man hyra den. Sen lämnar man helt enkelt tillbaka bilen genom att ställa den på valfri offentlig parkeringsplats inom car2gos verksamhetsområde. Dessutom så betalar man inga fasta avgifter utan den enda kostnaden man betalar kommer när man använder bilen – smart, eller hur?